De Zee

Het thema wordt onder verdeeld in 4 onderwerpen (de middagen zijn ook los van elkaar te volgen):

  1. Diepzee duiken. Wat zwemt er aan het oppervlak van jouw zee? Tegen het licht aan, van onderaf gezien, krijgt jouw zee en alles wat er in zwemt een mooi contrast van licht en donker! Aandacht wordt besteed aan het steeds donkerder of lichter worden van het zee-oppervlak, waardoor er een lichte plek ontstaat aan het oppervlak van de zee en de figuurtjes (vissen, kwallen, planten) zich zwart aftekenen.
  2. Hoe ziet jouw zee eruit? Welke vissen zwemmen er in, welke planten groeien er? Dit is een gemengde techniekles met collage, verf, krijt en potloden. Ook wordt er aandacht besteed aan het zogenaamde “stromingsbeeld”-tekenen.
  3. Emotie vissen. Naar aanleiding van het boek “VROLIJK” van Mies van Hout gaan we twee vissen uitwerken met olie pastelkrijt. Deze 2 vissen gaan in gesprek met elkaar: hoe is het om bang, boos, blij of bedroefd te zijn? Wanneer ben je dat weleens en hoe kun je daarmee om gaan? Een zinvolle tekenles over emoties, vooral voor kinderen die het lastig vinden zich te uiten.
  4. Op en onder zee. Wat zit er onder het zee-oppervlak en wat zit er allemaal boven? Wat zwemt, vliegt, vaart daar allemaal. Het papier krijgt een wateroppervlak/horizon. We gaan ons vooral richten op de verhoudingen.