Maak je eigen prentenboek

“Maak je eigen prentenboek” is een workshop van 4 lessen voor kinderen vanaf 9 jaar. In deze lessen ga je een eigen boek maken. Je gaat een verhaal verzinnen, tekeningen erbij maken en het boek in elkaar zetten.

In de eerste les zullen we gaan kijken naar het verhaal (wie is de hoofdpersoon, welke personen doen er nog meer mee, in welke omgeving speelt het zich af, wat is het plot van het verhaal, hoe is het begin, midden en eind van het verhaal?) en naar de verdeling tussen tekst en prenten. We bekijken een aantal prentenboeken. Welke tekentechnieken zijn er gebruikt? Wat spreekt jou aan? Veel tekst en een enkele illustratie? Of juist weinig tekst waarbij de platen al bijna het verhaal vertellen? We gaan kijken en uitzoeken welke tekentechniek bij jou past en jou aanspreekt.

In de 2e en 3e les gaan we het boek uitwerken, waarbij we letten op een mooie uitwerking van de tekeningen.

De 4e les is om de laatste hand aan het geheel te leggen. We gaan het boek dan ook in elkaar te zetten, compleet met kaft en schutblad.

Laat alvast je gedachten gaan over jouw verhaal, zodat je niet helemaal blanco de les binnen stapt en je (misschien) al een idee hebt.

De lessen duren 2 uur en kosten voor 4 lessen samen 50 euro. Dit is inclusief materialen, wat lekkers en wat te drinken.

We werken 4 lessen aan het boek en het is daarom niet mogelijk de lessen los van elkaar te volgen!